Hurriyet Gazetesi Haberi
Balık almak için en iyi 10 adres<br />
Çinekop, palamut, lüfer veya uskumru fark etmez... Balık dediğinin gözleri dışa bombeli, solungaçları parlak kırmızı, etiyse tok ve diri olmalı. Kuyruğu ve kafası kendini bırakmamalı, parmağı ortasına batırdığınızda etteki çukur hemen yukarı çıkmalı. Suya bırakıldı mı dibe çökmeli... Kendinize güvenip oltayla tutabiliyorsanız, ne mutlu. Yok ben tutamam, diyorsanız o zaman en taze ve kaliteli balığı nereden alacağınızı biliyor olmalısınız. Balık sezonu vesilesiyle en kaliteli balığın adreslerini seçtik<br />
<br />
EN İYİ 10<br />
<br />
1. Dalyan Balık / ORTAKÖY İSTANBUL<br />
2. Balıkçı Reşat / İSTANBUL<br />
3. Derya Balık / İSTANBUL<br />
4. Dalyan Balık / BEYOĞLU İSTANBUL<br />
5. Dicle Balık / İSTANBUL<br />
6. Kaptan Balıkçılık / İSTANBUL<br />
7. Bebek Balıkevi / İSTANBUL<br />
8. Güzelbahçe Balık Hali / İZMİR<br />
9. Balıkçılar Çarşısı / ADANA<br />
10. Dalyan Balıkçılık / ANKARA<br />
<br />
ORTAKÖY DALYAN<br />
Ajda ve Semiramis Pekkan’ın balıkçısı<br />
<br />
Müdavimleri arasında Ajda ve Semiramis Pekkan ile Altan Öymen var. Şubesi olmayan ve sadece Ortaköy’de hizmet veren mekanda genel olarak tercih edilen balık hamsi. Mevsim gereği şu sıralar en çok palamut satılıyor. 8-12 lira aralığında satılan palamut dışında, diğer deniz mahsülleri de çok tercih ediliyor. Her gün 08.00-24.00 arası açık olan mekanın evlere servis hizmeti yok. (212) 261 81 74<br />
<br />
BALIKÇI REŞAT GALATASARAY<br />
1941’den beri aynı yerde<br />
<br />
Galatasaray yönetimi yetkililerinden, Ali Sirmen ve Uğur Dündar gibi gazetecilere dek pek çok müşterisi olan Reşat Balıkçılık 1941’den beri aynı yerde. Sabah 8.00’den 20.00’ye kadar açık olan mekan pazarları da 14.00’e kadar açık. Ulus ve Etiler’e kadar servisi olan balıkçının diğer meşhur deniz ürünleri arasında lakerda, karides, somon füme ve palamut füme var. (212) 293 60 91<br />
<br />
BEŞİKTAŞ ÇARŞI DERYA<br />
Kum midyesi meşhur<br />
<br />
Beşiktaş Balık Pazarı’nın en sonunda ve tek başına pazardan ayrık duran tek bir dükkan. Şu sıralar hamsi ve palamutun çokça satıldığı Derya’da, palamutların fiyatı boylarına göre 7-10 lira arasında değişiyor. Haftanın her günü 07.00’den akşam 22.30’a kadar açık ama evlere servis yok. Balık dışında en çok satılan ürünleri kalamar, midye ve karides. (212) 260 20 16<br />
<br />
BEYOĞLU BALIK PAZARI DALYAN<br />
Gece yarısına kadar açık<br />
<br />
Çipura ve levreğin en çok satıldığı Dalyan’da şu sıralar mevsimi dolayısıyla palamut tercih ediliyor. Ahtapot, kum midyesi ve karides gibi ürünlerin de rağbet gördüğü mekanın evlere servisi var. Her gün 08.00-01.00 arası açık olan Dalyan’ın Fatma Girik, Füsun Eczacıbaşı, Selçuk Özer, Tuncel Kurtiz, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan gibi ünlü müşterileri var. (212) 293 77 42<br />
<br />
KADIKÖY ÇARŞI DİCLE BALIK<br />
Ekonomik mönüleri var<br />
<br />
Kadıköy Balıkpazarı’ndaki mekan altı yıldır gazetecilerden oyunculara kadar geniş bir müşteri yelpazesine sesleniyor. Burada yemek de yenilebiliyor. Balık, salata ve meşrubattan oluşan mönüler de 20-30 lira. Her gün açık olan Dicle Balık, yakında kiloyla evlere servis hizmeti başlatacak. Şimdilik sadece yakın çevreye balık pişirip servis ediyorlar. Kalamar, midye, ahtapot, istiridye, lakerda ve somon fümesi meşhur. (216) 346 89 26<br />
<br />
İSTİNYE KAPTAN<br />
Üç nesil müşteri ağırlıyor<br />
<br />
Sahil şeridinin en çok tercih edilen balıkçılarından. Müşteri kitlesi politikacı, sanatçı ve bankacılardan oluşuyor. Her gün sabah 08.00’den akşam 21.00’e kadar açık. İstisnai durumlar dışında pişirip eve servis hizmetleri yok, sadece çiğ servis yapıyorlar. 1957’den beri açık olan Kaptan’ın üç nesilden müşterisi var. Karides ve lakerdanın da çok tutulduğu mekanda palamutun fiyatı şu sıralar 7-15 lira. (212) 277 20 62<br />
<br />
BEBEK BALIKEVİ<br />
Balıklara İspanyol tarzı temizlik<br />
<br />
Ferit Şahenk, Pınar Altuğ ve Nurgül Yeşilçay gibi müşterileri ağırlayan Bebek Balıkevi her gün 08.00- 20.00 arası açık. Evlere servis de yapan mekan; balıkları İspanyol tarzında, yani deri ve kılçığın tamamını ayıklayıp geriye sadece et bırakarak temizliyor. Füme balık ve havyar sürekli satılıyor, en çok gidenlerse levrek, kalkan ve lüfer. Palamutun kilosu 10-20 lira. (212) 265 05 36<br />
<br />
GÜZELBAHÇE BALIK HALİ İZMİR<br />
Mezattan alınıyor, restoranda pişiriliyor<br />
<br />
İzmir Güzelbahçe’de 1. Balıkçı Barınağı’nın içindeki Balık Hali’nde çok sayıda balık satış noktası var. Özellikle Urla ve Çeşme Yarımadası´nın ürünleri satılıyor, Çeşme yolu üzerinde olduğundan ilgi görüyor. 07.30´da başlayan mezata perakende satıcılar ve restoran sahiplerinin yanı sıra vatandaşlar da katılıp ucuz balık alabiliyor. Ekim ve kasımda en çok çipura, barbun, levrek satılıyor. Aldığınız balığı yan taraftaki restoranlarda pişirtip yiyebiliyorsunuz.<br />
<br />
ADANA BALIKÇILAR ÇARŞISI<br />
25 yıldır aynı yerdeki pazar<br />
<br />
Küçüksaat’in eski mahallelerinden Sucuzade’deki çarşıda 21 esnaf var. 50 farklı deniz ürünü bulunabilen çarşıya her gün taze mahsül geliyor. Levrek, çipura ve mevsiminde de kefal tercih ediliyor. Deniz ürünlerinin çoğunlukla Karataş ve Yumurtalık’tan geldiği çarşıdaki fiyatlar diğer yerlere göre daha düşük. Bugünlerde levrek, çipura, barbun, gümüş, karides, kalamarın çok tüketildiği bu çarşıda İstanbul’da az bulunan lagosa da sık sık rastlanıyor.<br />
<br />
ÇANKAYA VE YILDIZ DALYAN<br />
Ankara’nın bürokratları burada<br />
<br />
Müşteri kitlesi tahmin edileceği gibi bürokratlar, gazeteciler ve ve siyasilerden oluşuyor. Yıl içinde genel olarak lagos, deniz levreği, dil balığı, mevsimlik olarak da şu sıralar somon, palamutun satıldığı mekanın fener balığı da çok beğeniliyor. Hergün 09.00-20.00 arasında açık olan mekanda balık; çiğ ve pişirilmiş olarak evlere servis yapıyor. 11 yıldır hizmet veren mekanda palamutun fiyatı 10-15 lira arasında. (312) 441 62 62